Dutch Elektro

06 26116947

DutchElektro is uw allround elektricien: Van groepenkast tot aanleg van uw installaties. DutchElektro is een erkend elektrotechnisch installatiebedrijf..

DUTCH ELEKTRO
Elektrotechniek

DUTCH ELEKTRO
Elektrotechniek

Perilex stekker aansluiten

Voor de aansluiting van elektrische kookplaten, inductie of elektrische oven is de kans groot dat hiervoor krachtstroom nodig is. Je hebt daarvoor een aparte aansluiting nodig. De apparaten moeten dan worden aangesloten met behulp van een perilex stekker en stopcontact.

Perilex is een andere naam voor een driefasenspanning-stekkersysteem. Dit soort stekkers lijken op een reguliere stekker die je aansluit op 230 volt. Het verschil is dat een perilex twee poten extra heeft. In totaal dus 4 poten die in het stopcontact gaan. Een reguliere stekker heeft er slechts twee. Het systeem is geschikt om alle apparaten met een hoog vermogen te kunnen aansluiten.

Het perilexsysteem deed zijn intrede in de woningmarkt in de jaren 60. Niet overal in Europa is men even bekend met dit systeem. Daar gebruiken ze vaker IEC60309-2 stekkers. In Nederland mogen perilex stekker alleen nog maar worden gebruikt in huishoudens, de gezondheidszorg en kleinere bedrijven. Voordeel van het perilexsysteem is de compacte behuizing.

Afhankelijk van het elektrische apparaat heb je in de meeste gevallen een twee fasen of drie fasen aansluiting nodig. Een elektricien heeft het dan over 2X 230 volt of 3X 400 volt. Er zijn bij perilex stopcontacten en stekkers twee uitvoeringen. Er is een 16A sterkte en een 25A sterkte. Je kunt het verschil zien.

Om de 16 ampère variant van de 25 ampère te onderscheiden is de platte pin bij de zwakkere variant horizontaal aangebracht. Mocht je niet weten wat je nodig hebt, een erkend installateur kan je hierover altijd adviseren. Soms zijn er bij de aansluiting in de meterkast aanpassingen nodig. Is er in de kast een krachtstroomaansluiting te vinden dan is de kans groot dat er ook een bijpassend stopcontact in de woning is aangelegd om bijvoorbeeld een inductiekookplaat aan te sluiten.

Is dat niet het geval dan moeten er eerst kabels worden getrokken om een geschikt stopcontact te installeren. Ook moet er vaak een extra groep worden geplaatst. Wanneer deze mogelijkheid er niet is kun je ervoor kiezen om toch een kookplaat met een groter vermogen te installeren in een 1 fase groepenkast in plaats van een 2-fasen aansluiting. Het perilex snoer wordt dan gesplitst in twee delen.

Een gesplitste fase gaat naar het perilex stopcontact van de kookplaat. De stroom wordt over twee aders verdeeld. Let op: een perilex stekker mag nooit buiten worden gebruikt! Hou daar dus rekening mee.

Tegenwoordig heb je overigens ook inductiekookplaten die op een normaal stopcontact worden aangesloten. Maar ten opzichte van een door krachstroom aangedreven apparaat zullen die minder snel warm worden en slechts een beperkte boostfunctie hebben.

Wanneer je van plan bent om een nieuw fornuis aan te schaffen is dit natuurlijk wel iets om rekening mee te houden. Standaard fornuizen met een gaskookgedeelte en niet al te krachtige oven kunnen prima functioneren op een normale aansluiting. Maar in de volgende situaties zal er toch echt een perilex stopcontact aanwezig moeten zijn:
– Je kookt op gas maar hebt in huis meerdere ovens.
– Je kookt op inductie (of een klein inductie kookvlak in combinatie met een oven)
– Je kookt op een keramische kookplaat (in combinatie met een oven)
Er is dan sprake van een meerfasen aansluiting. Je kunt zo’n fornuis dan niet aansluiten op een standaard 230 volt groep. Een aanpassing is dan dus noodzakelijk.

Werken met elektriciteit brengt een risico met zich mee. En een perilex aansluiting is net wat complexer dan de aanleg van een regulier stopcontact. Een professionele elektricien kan je hierbij altijd helpen. Deze kan het snoer aan de stekker verbinden al het nodig is en door onze elektromonteur kun je de Perilex aansluiting eenvoudig laten aanleggen. Vaak is dat al in een uur of het lig er aan hoe huis in elkaar zit. Als je niet de juiste aansluiting maakt, dan zal het apparaat niet aan gaan en kan het zelfs ernstig beschadigen. Behalve voor een inductie kookplaat of elektrische oven heb je ook een vaak een Perilex aansluiting nodig voor de installatie van mechanische ventilatie. Wij hebben  elektriciens met meerdere jaren ervaring. Je kunt via ons 24 uur per dag, alle dagen in de week een afspraak inplannen. U kunt ons altijd Whatsapp vind u rechts onder in de hoek van uw scherm en Telefoon is tevens 7 dagen per week bereikbaar. Onze elektricien help u snel. Plaats je aanvraag en je klus is zo geklaard.

DUTCH ELEKTRO
Elektrotechniek

Stroom uitgevallen / kortsluiting

Dit moet je doen bij kortsluiting

Kortsluiting is een veelvoorkomend probleem. Het is belangrijk om te weten wat je moet doen bij een kortsluiting.

De oorzaak van kortsluiting opsporen

Wanneer je ineens zonder elektriciteit zit kun je een paar dingen doen om zelf de oorzaak te achterhalen. Een tip: hou een zaklamp paraat bij de meterkast. Dan kun je ook in het donker op zoek gaan. Kun je de oorzaak niet zelf achterhalen, schakel dan de hulp in van een goede elektricien. Toch is het ook voor een erkende vakman altijd handig om vooraf een goed beeld te hebben van het probleem.

Is de stroom uitgevallen, controleer dan altijd eerst of dat geldt voor het hele huis. Of is er bijvoorbeeld slechts een apparaat dat het probleem veroorzaakt? Meestal is er dan een stop doorgeslagen. Vaak is de oorzaak dan overbelasting. Dat betekent dat er te veel apparaten aan staan die op dezelfde groep zijn aangesloten.

Kortsluiting oplossen  

DUTCH ELEKTRO
Elektrotechniek

Heb je ontdekt welk apparaat het probleem veroorzaakt? Schakel dan het apparaat uit en trek de stekker uit het stopcontact.

Loop naar de meterkast en zoek de stop die is doorgeslagen. Deze kun je vervangen, maar meestal is het voldoende om de stop gewoon weer in te schakelen. Is de hoofdschakelaar ook doorgeslagen? Zet deze dan ook aan.

Blijft het probleem daarna aanhouden, vraag dan een elektricien om advies. Wanneer hij langskomt is de oorzaak vaak zo gevonden.

Kom je er niet achter door welk apparaat de stoppen doorslaan dan is het probleem lastiger te achterhalen. Maar door een paar stappen te volgen kom je een heel eind.

Schakel eerst de hele groep uit waarvan de stop is doorgeslagen.

Vervolgens trekt je van alle apparaten de stekker uit het stopcontact.

Daarna zet je de groep weer aan en sluit je de apparaten een voor een aan totdat de stop opnieuw doorslaat. Zo ontdek je wat de oorzaak is van de stroomuitval.

Is de stroom in het hele huis uit gevallen? Dan is er vaak meer aan de hand. Controleer eerst of de buren wel nog gewoon elektriciteit hebben. Zo sluit je uit dat er een grote stroomstoring in de hele wijk of straat is. Bij een grote storing zal de netbeheerder het probleem zo snel mogelijk moeten oplossen. Ben jij de enige zonder stroom dan kan overbelasting een oorzaak zijn. De hoofdzekering kan dan gesmolten zijn. Is dat het geval? Dan is ook dat een klus voor de netbeheerder. Een elektricien mag dit niet zomaar vervangen. Hoe goed hij ook is.

Vaker zal je zien dat de aardlekschakelaar is uitgevallen. Ook dan kan er simpelweg sprake zijn van teveel apparaten die tegelijk aanstaan. Oftewel overbelasting. Maar een aardlekschakelaar kan ook uitvallen door blikseminslag of een kortsluiting.

 

Kortsluiting ontstaat door elektrische draden die met elkaar in aanraking komen terwijl dat niet de bedoeling is. Simpel gezegd komt dat er op neer dat de stroom zijn weg naar de wasmachine of ander apparaat niet meer kan vinden en naar plekken gaat waar het eigenlijk niet thuis hoort. Bij regen is het vaak een buitenlamp die de kortsluiting veroorzaakt. Water dat de lamp binnen lekt is een veel gehoord probleem. Kortsluiting hoeft niet direct een gevaar op te leveren maar is wel iets om goed in de gaten te houden. Bij een ernstige kortsluiting kan er bijvoorbeeld brandgevaar ontstaan. Wanneer je zelf de oorzaak niet kan achterhalen is het verstandig om er snel een van onze goede erkende elektricien bij te halen.

DutchElektro 06 26116947

Onze vakmannen zijn er voor opgeleid om het probleem snel te achterhalen en kunnen ervoor zorgen dat alles weer goed en veilig functioneert.

Hoe voorkom je kortsluiting? Kortsluiting is te voorkomen met de volgende tips:

Zet niet te veel stroomverbruikers aan op een groep. Kortsluiting wordt vaak in een zin met overbelasting op de groep genoemd. De stop slaat door als er te veel verbruikers aan staan op die groep. Dat lijkt op kortsluiting, maar is het niet.

Gooi het oude apparaat weg dat kortsluiting veroorzaakt. Vaak is het een oude koelkast, stofzuiger, vaatwasser of wasmachine, die voor problemen zorgt. Hun elektrisch circuit is oud. En daardoor ontstaat eerder overbelasting op de groep.

Toepassingen van krachtstroom

Krachtstroom wordt voornamelijk gebruikt binnen bedrijfspanden, waar elektrische apparaten meer stroom vergen dan de 230 Volt die een normaal stopcontact kan leveren. In zo’n geval is het met krachtstroom mogelijk om de elektrische apparatuur goed te laten functioneren. Ook voor woningbezitters kan het gebruik van krachtstroom aan te raden zijn. Dit geldt in het bijzonder voor woningen waarin men gebruik maakt van een elektrisch kooktoestel. Elektrisch koken wordt zeker in grote appartementencomplexen regelmatig gedaan, omdat hier geen gasaansluiting aanwezig is

Wanneer moet ik een groepenkast vervangen

 • Als u een oude stoppenkast heeft. (Een moderne groepenkast is betrouwbaarder en veiliger dan de oude stoppenkasten die we soms nog aantreffen.)
 • Als slijtage of defecten aan de oude groepenkast niet meer te repareren zijn.
 • Als u (extra) grootverbruikers wilt gaan gebruiken. (Denk aan witgoed of een kookplaat, een zogenaamde perilex aansluiting.)
 • Als u apparaten wilt gebruiken die een hogere spanning (krachtstroom) nodig hebben. (Denk aan een sauna of warmtepomp.)
 • Als u zonnepanelen wilt aansluiten of elektrisch gaat rijden.
 • Als u gaat verbouwen/uitbouwen en extra groepen wilt aanleggen.
 • Als de aarding niet meer goed werkt of ontbreekt. Een aardlekschakelaar is sinds de jaren ’70 verplicht, sommige oudere huizen hebben deze nog niet.

Ook als u regelmatig last van kortsluiting heeft dan kan het vervangen van uw groepenkast raadzaam zijn. De groepenkast kan namelijk dermate ernstig versleten zijn dat de stoppen voortdurend zullen springen. Het oplossen van de kortsluiting door de stoppen te vervangen heeft dan geen effect. Ook bij een blikseminslag kan er schade aan de groepenkast zijn ontstaan, doordat er een te grote hoeveelheid stroom door de groepenkast heeft gelopen. Ook in zo’n situatie is het vervangen van de gesprongen stoppen vaak niet voldoende om de problemen te verhelpen.

DUTCH ELEKTRO
Elektrotechniek
Elektricien

DutchElektro is uw allround elektricien:
Van groepenkast tot aanleg van uw installaties.
DutchElektro is een erkend elektrotechnisch installatiebedrijf..
24uurs Storingsdienst

Dutch-Elektro is uw allround elektricien:
Van groepenkast tot aanleg van uw installaties.
Dutch-Elektro is een erkend elektrotechnisch installatiebedrijf..    24uurs Storingsdienst

Inductiekookplaat Aansluiten geen zorgen neem contact met ons op

Oven, Kookplaat, Kookpitten, Inductiekookplaat Aansluiten

Perilex is de handelsnaam van een goedgekeurd driefasen stekkersysteem voor het aansluiten van apparaten met een hoog vermogen.

Het vermogen (P) is uit te rekenen door de netspanning (U) en de opgenomen stroomsterkte (I) met elkaar te vermenigvuldigen en wordt uitgedrukt in Watt of VA (Volt Ampère). Bij een gebruikelijke smeltpatroon of installatieautomaat van 16 A per (eind)groep wordt het maximale vermogen:
P = U x I = 230 x 16 = 3680 W.

Kooktoestellen hebben meestal een veel hoger vermogen (hogere aansluitwaarde) en dan kan je niet meer met een normale geaarde wandcontactdoos of -stekker werken en wordt een vaste aansluiting of een Perilex-systeem toegepast. Bij een vaste aansluiting kan je het kooktoestel moeilijk los nemen of even verplaatsen als dat nodig is en daarom zie je bijna overal een Perilex-systeem.

Het Perilex-systeem wordt, behalve in woningen, ook toegepast in kleinere bedrijven (bakkerijen, horeca, gezondheidszorg).

Aarde, Aardpen, AardlekschakelaarElektriciteit in een stroomkring gaat normaal van plus naar min. Als er iets mis is met de stroomkring wil de elektriciteit naar buiten. Omdat dit ongecontroleerd gaat kan dit gevaarlijk zijn. De elektriciteit zoekt de weg van de minste weerstand, vaak naar het aardoppervlak. Denk maar aan de bliksem bij een onweersbui.Denver Lightning.jpg In een deel van de elektrische installatie is daarom naast de plus- en mindraden een aardedraad aangelegd. Die aardedraad loopt tussen stopcontact en meterkast. In de meterkast is verbinding met de aarde d.m.v. de Aarde draad wat je nog ziet waterleiding wat niet meer van deze tijd is of met een ijzeren pen in de grond. Wij slaan die aardpen volgens de normen en meten gelijk wat voor waarde deze heeft  en maken dat tot een goede meting In de meterkast zit tevens een zgn. aardlekschakelaar  

Aardlekschakelaar.jpgdie in noodgevallen de gehele installatie afsluit, dus niet slechts één groep. Een geaard stopcontact geeft meer veiligheid in geval van kortsluiting. Hierop zet je een apparaat dat veel vermogen gebruikt.  

 

Aardlek en overspanningsbeveiliging

Uit onderzoek van ABB blijkt dat bijna 90% van de Nederlanders hun meterkast veilig tot zeer veilig vindt. Maar volgens het bedrijf kan de veiligheid rondom de elektrische installatie fors beter. “De kennis over enkele belangrijke onderdelen zoals de aardlekschakelaar of overspanningsbeveiligingen is matig te noemen.Ook op het gebied van controles is er veel te verbeteren, zowel qua frequentie als het inschakelen van een professional.” neem contact op met ons
Direct een storing verhelpen 24uur / 7 dagen per week

Plannen voor en nieuwe toekomst ? met een nieuwe huis & zaak
Wij installeren al u leidingen en aparatuur 

Onze actietijden op het gebied van elektrotechniek in de breedste zin, onze kracht is om snel in te springen op de wensen van onze opdrachtgevers en dit voornamelijk toe te passen in o.a. woningbouw, kantoorpanden, bedrijfspanden, zorginstellingen en winkels,enz,enz . Omdat wij kwaliteit, vakwerk en service hoog in het vaandel hebben staan, realiseren wij al onze elektrotechnische werkzaamheden volgens de kwaliteit standaard NEN

Uw Elektricien voor installatie & Storingen
Bent u op zoek naar een elektricien die uw klus vakkundig en veilig uitvoert in Den Haag of de omgeving van Den Haag ?

Een elektricien die gespecialiseerd is in elektrotechniek? Dan bent u bij Dutch-Elektro aan het juiste adres.

Een elektricien van Dutch-Elektro verricht reparaties, herstelwerkzaamheden en legt nieuwe installaties aan voor zowel particulieren als bedrijven.

24/7 Storingdienst

Kortsluiting opsporen

Wij zijn altijd te bereiken 24/7 storingsdienst voor spoed problemen.

Heeft u last van een elektrische storing of kortsluiting? Kortsluiting komt in de meeste huishoudens weleens voor. U kent het wel: u doet een stekker in het stopcontact of drukt op de aan-knop van een elektrisch apparaat, en de stroom valt uit. Maar soms is de oorzaak van de kortsluiting niet zo makkelijk op te lossen, en blijft uw stroom regelmatig uitvallen. In dat geval moet de kortsluiting opgespoord worden. Het opsporen van kortsluiting kunt u het best door een elektricien laten doen. Dutch-Elektro kan uw kortsluiting snel opsporen en uw stroomstoring verhelpen.

Neem dan direct contact met ons op om verdere problemen te voorkomen!

kWh Meter

Energiegebruik is het vermogen dat een apparaat tijdens een bepaalde tijd gebruikt. Het wordt gemeten in KiloWattUur (kWh), één kilowattuur is 1000 Watt gedurende 1 uur.

Let op:

 • De afkorting is kWh en geen kWu.
 • 1000 Watt = 1 kiloWatt (kW)

Eén kilowattuur is 1000 Watt gedurende 1 uur, daarom is:

 • 1000 Watt gedurende 2 uur = 1 kW x 2 u = 2 kWh
 • 500 Watt gedurende 1 uur = 0,5 kW x 1 u = 0,5 kWh
 • 2000 Watt gedurende 1 uur = 2 kW x 1 u = 2 kWh
 • 400 Watt gedurende 4 uur = 0,4 kW x 4 u = 1,6 kWh
 • 5000 Watt gedurende 2 uur = 5 kW x 2 u = 10 kWh

Energiegebruik betaal je aan het energiebedrijf. 1 kWh kost € 0,2183 = 22 eurocent (bron: Eneco jan-juli 2010). Inderdaad met vier cijfers achter de komma. De energiekosten van een wasmachine die gemiddeld 1200 Watt verbruikt en 2 uur draait zijn 1,2 kW x 2 u x € 0,22 = € 0,53.

De elektriciteitsmeter in de meterkast meet kWh. Deze meterstanden geef je ieder jaar door aan het energiebedrijf. Daarmee wordt de jaarrekening uitgerekend.

Elektrische Installaties

Dutch-Elektro staat bekend om goede service, vakkundigheid, klantvriendelijkheid en gespecialiseerd- en bekwaamheid. Bij ons kunt u terecht voor al uw elektrotechnische installaties, zowel aanleg als reparatie. Door te kiezen voor Dutch-Elektro kiest u voor kwaliteit en duurzaamheid en gebeurt het in een keer goed, zo voorkomt u onnodige problemen in de toekomst.

 

Keuring & Inspectie

Dutch-Elektro verzorgd deze keuringen en inspecties. De elektrische installaties worden geïnspecteerd door middel van visuele inspectie en inspectie door meting en beproeving. Ook kunnen elektrotechnische arbeidsmiddelen gekeurd worden. Nadat de inspectie is uitgevoerd ontvangt de klant een inspectierapport met verbeteradviezen. De Arbeidsinspectie en verzekeringsmaatschappijen beschouwen de NEN 3140-norm als bindend.

 NEN 3140-KEURING

Het is essentieel dat uw personeel en bezoekers uw elektrische installaties en apparatuur veilig kunnen gebruiken. Vanuit de Arbowet bent u ook verplicht om ervoor te zorgen dat veiligheid binnen uw organisatie op dat gebied gewaarborgd is. De in de Arbowet geformuleerde eisen zijn concreet uitgewerkt in onder meer de NEN 3140-norm. van Dutchelektro helpt u met de volledige borging van de NEN 3140-norm, onder meer met uitvoering van de NEN 3140-keuring van uw installatie en elektrische apparatuur.

Uw verzekeraar eist een NEN 3140-keuring
Niet alleen de arbo verplicht u om een NEN 3140-keuring uit te laten voeren. Ook verzekeraars kunnen u verplichten een NEN 3140-keuring, en/of thermografische keuring uit te laten voeren. Het is belangrijk om aan de eisen van uw verzekeraar te voldoen op het gebied van de NEN 3140, aangezien veel verzekeraars schade niet of maar gedeeltelijk uitkeren als u niet kunt aantonen dat de NEN 3140 is geborgd en u de NEN 3140-keuring heeft laten uitvoeren. Vanzelfsprekend helpen wij u graag om aan de eisen van uw verzekeraar te voldoen en voeren wij de NEN 3140-keuring voor u uit. Bij onduidelijkheden nemen we desgewenst de polis of brief van uw verzekeraar samen met u door en voeren we de gevraagde inspecties uit.

Groepenkasten

Een groepenkast: het hart van uw installatie De groepenkast behoort tot een van de belangrijkste onderdelen van uw elektrische installatie. Hij beveiligt op kortsluiting, aardfoutstromen en overbelasting in uw woning.
Bij Dutch-Elektro wordt uw groepenkast vakkundig door een erkend elektricien gemonteerd.

 Groepenkast vervangen In sommige gevallen is het nodig om uw groepenkast te vervangen Bijvoorbeeld in een oud huis dat gemoderniseerd wordt of na een storing waarbij de groepenkast beschadigd geraakt is. Je kunt hierbij denken aan: – Uitbreiding van het aantal elektrische apparaten in huis. (bijvoorbeeld bij het plaatsen van een nieuwe keuken) – Toevoeging van (combi) oven, vaatwasser, keramische kookplaat, zonnepanelen, krachtstroom, wasmachine, droger etc. – Vervanging vanwege ouderdom van de meterkast. kast zeester Is uw groepenkast door welke reden dan ook aan vervanging toe? Er zijn tal van verschillende merken, maten, vormen en uitvoeringen verkrijgbaar,

Data Netwerken

Bij zowel bedrijven als particulieren verzorgd Dutch-Elektro netwerkbekabeling. Een datanetwerk is tegenwoordig niet meer weg te denken binnen een bedrijf. Over dit netwerk kunnen verschillende signalen worden verstuurd o.a. computersignalen en of telefoniesignalen. Dutch-Elektro installeer voor u het complete datanetwerk. Ook voor het installeren van modems en wifi netwerken voor in om huis kunt u terecht bij Dutch-Elektro .

 

Camera Beveiliging

Een bewakingscamera installeren in uw bedrijfspand of woning levert u veiligheid en controle op. U kunt de beelden live bekijken op uw mobiele telefoon of computer, waar u zich ook bevindt in de wereld. Niet alleen uw woonhuis maar ook uw winkelpand, schuur, auto of babykamer als babyfoon: eigenlijk waar u maar wilt. Dutch-Elektro heeft voor iedere situatie de juiste oplossing op het gebied van camera’s, zoals bedrade camera’s, draadloze camera’s, allen zowel voor dag als nacht zicht. Natuurlijk is het ook belangrijk dat u de bewakingsbeelden kunt opslaan, zodat u er later opnieuw naar kunt kijken. Dutch-Elektro levert oplossingen om de camera beelden te registreren.

 

Storingen

Heeft u een elektrische storing of een ander elektriciteit probleem bel dan direct met Dutch-Elektro om het probleem te laten verhelpen. Dutch-Elektro zorgt er voor zo er zo spoedig mogelijk een elektricien voor u klaar staat.

Storing

Een stroomstoring levert regelmatig problemen op in huishoudens.
Als een storing frequent voorkomt dan kan het zijn dat er problemen zijn in uw installatie Dutchelektro helpt u graag door te kijken naar de oorzaak van uw storing, zodat een elektra storing in de toekomst niet meer voorkomt. Het probleem opzoeken Misschien heeft u al zelf het probleem gevonden waardoor u steeds elektra storing heeft. Maar als u het probleem nog niet gevonden heeft dan kan een monteur hiernaar kijken. Vaak wordt het probleem gevonden door verschillende apparaten tegelijk aan of uit te zetten. Er kunnen te weinig stroomgroepen in huis zijn waardoor er overbelasting ontstaat, een oplossing kan zijn om een extra groep aan te leggen. door Dutchelektro denkt graag met u mee en zoekt een oplossing voor uw storing.en Overbelasting niet altijd de oorzaak

Een elektra storing wordt niet altijd veroorzaakt door overbelasting van een groep.
Het kan ook voorkomen dat een apparaat kortsluiting maakt. Dutchelektro helpt u
graag om het probleem op te zoeken,.. en vooral op te lossen. Vrijblijvend kunt u contact met ons opnemen over de problemen met uw storing en de oplossing hiervan. We kunnen voor u vervolgens een schatting doen van de kosten.

Direct een storing verhelpen 24uur / 7 dagen per week

Misschien heeft u een elektra storing waardoor u helemaal geen stroom meer heeft? U wilt dan natuurlijk direct een elektricien met verstand van zaken die u kunt helpen.

Wij staan 7 dagen per week 24 uur per dag voor u klaar om de storing aan uw installatie te verhelpen zodat u weer aan de slag kunt.

Moet er inductiekookplaat  aangesloten worden

Tegenwoordig is het erg populair om een inductiekookplaat te installeren in uw keuken. Een inductiekookplaat aansluiten zorgt voor een korte kooktijd en de temperatuur kan tot in perfectie worden geregeld. Hierdoor is inductie koken een veilige manier van kokkerellen voor jong en oud

Is uw elektrische installatie up-to-date?

Oudere woningen zijn vaak nog voorzien van een groepenkast die slechts een paar groepen telt, en beveiligd is middels smeltveiligheden (stoppen). Hierbij is in veel gevallen zelfs geen gebruik gemaakt van een aardlekschakelaar, waardoor alleen beveiliging verkregen is bij kortsluitingen. In moderne woningen zitten tegenwoordig eigenlijk altijd minimaal twee aardlekschakelaars omdat de regelgeving (NEN-1010) dit voorschrijft. Veel mensen staan niet stil bij de functie van de groepenkast en kijken alleen maar naar de prijs ervan. Als we nagaan dat een groepenkast de bewoners van een woning dient te beschermen tegen kortsluitingen en aardfouten, zodat er geen dodelijke ongelukken kunnen gebeuren, dan werpt dat een heel ander licht op deze zaak. Daar komt bij dat in geval van brand, veroorzaakt door toepassing van ondeugdelijke materialen, een verzekerings-maatschappij niet tot uitkeren van de schade zal overgaan. In oudere woningen treffen we nog vaak oude en onveilige installaties aan. Wilt u weten of de situatie bij u thuis up to date en veilig is? Neem dan contact met ons op.

 

Kortsluiting, Storing, brand of waterschade, 

Bijna 30 procent van de ongevallen met elektriciteit ontstaan in de meterkast.  Daarbij kan brand ontstaan.

Vanwege de doorgaans in de meterkast aanwezige gasleiding is brand in de meterkast één van de meest riskante branden. “Onveilige situaties ontstaan door slecht onderhoud, slechte montage, overbelasting en opslag van brandbare materialen”,

Kortsluiting, storing of brand

“Meestal gaat het om ondeugdelijke aanpassingen. Maar ook door aansluitingen die in de loop der tijd zijn losgetrild. Ook in de meterkast geplaatste elektrische apparaten veroorzaken overbelasting, kortsluiting, storing of brand.”